Távkapcsolat előnyei: 5-ös lista

Távkapcsolatban élni sosem könnyű, viszont néha mégse olyan rossz. A következő cikkben 5 ismert pozitív tulajdonságot gyűjtöttünk össze. FIGYELEM! Mindenki máshogy éli meg a távolságot, így az itt szereplő a tényezők a negatív oldalt erősíthetik. A cikk megírásakor mi azt az esetet vettük figyelembe, amikor a pár már egy ideje kapcsolatban van és az egyikük valamilyen oknál fogva külföldre költözik pl. Erasmus, munka, költözik a család stb.

Távkapcsolat 5 előnye

  1. Jót tesz a távolságot: több olyan ismerősünk is pozitív élményeiről számol be arról az időszakról, amikor a párjával pár hónapig külön városban éltek. Azt mondták, hogy kaptak egy kis “szabadságot” a kapcsolatukból és mindketten feltöltődtek.
  2. Megerősödött bizalom: az ismerőseink elmondása alapján azzal, hogy nem éltek egy városban, így nem is tudtak annyit találkozni, nem voltak befolyással egymás cselekedeteire, de mivel bíztak annyira egymásban a költözés előtt is, hogy nem is gondoltak a negatív dolgokra. Így ez a bizalom nemhogy csökkent, hanem még erősebb köteléket képezett közöttük.
  3. Nem zavarják meg a kapcsolatot a hétköznapi apróságok: két ember között a legnagyobb szakadékot az apró különbségek tudják mélyebbre vájni pl.. nem hajtja le a wcülőkét vagy koszos kézzel fogja meg a távirányítót. Amikor újra találkozik a pár, akkor ezeket a zavaró tényezőket teljesen ki tudják zárni, mert CSAK EGYMÁSra koncentrálnak. (egy jól működő hosszú kapcsolatban az ember elfogadja ezeket a kis hibákat vagy megpróbál változtatni rajtuk, a távkapcsolat csak tüneti kezelés lehet)
  4. CSAK a kommunikáció marad: beszélgetés fontos a kapcsolatban. A távolság miatt szinte CSAK ez marad, így felértékelődik és mindent ki kell mondani. Nem lehet egy puszival vagy öleléssel megúszni a reggeli köszöntőt. (ha valaki ki is mondja és nem csak gondolja, az sokkal erősebb, mind a párjának, mind magának)
  5. Szingli monogámia:  nem nyitott kapcsolatról van szó, hanem arról, hogy hűségesek maradunk a párunkhoz, viszont mintha szinglik lennénk, többet foglalkozunk magunkkal. Többet pihenünk, olvasunk, szépítkezünk, edzünk, bulizunk és arra várunk, hogy mikor találkozunk a párunkkal. Hosszú kapcsolatokból pont ez a kettősség hiányzik, ami ahhoz vezet, hogy valamelyik fél besokall a kötöttségektől. Távkapcsolatnál ritkábban jelentkező tünet vagy csak kitolódik az időpontja.

A felsorolás az eddigi tapasztalataink alapján írtuk meg és így nem tekinthető általános igazságnak, minden kapcsolat más és más. Valahol mindegyik jelentkezik felsorolt pontokból, valahol csak 1-2, de az is előfordulhat, hogy teljesen más előnyeit tapasztaljátok meg a távkapcsolatnak.

Írjátok meg kommentbe a saját tapasztalataitokat, ha van hozzá kedvetek. 

Kategória: Tudtad?

Szólj hozzá! Oszd meg! Dobj egy lájkot!

 

Kövesd a Szerelmes Szíveket

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest