Távkapcsolat előnyei: 5-ös lista

Távkapcsolatban élni sosem könnyű, viszont néha mégse olyan rossz. A következő cikkben 5 ismert pozitív tulajdonságot gyűjtöttünk össze. FIGYELEM! Mindenki máshogy éli meg a távolságot, így az itt szereplő a tényezők a negatív oldalt erősíthetik. A cikk megírásakor mi azt az esetet vettük figyelembe, amikor a pár már egy ideje kapcsolatban van és az egyikük valamilyen oknál fogva külföldre költözik pl. Erasmus, munka, költözik a család stb.

Távkapcsolat 5 előnye

 1. Jót tesz a távolságot: több olyan ismerősünk is pozitív élményeiről számol be arról az időszakról, amikor a párjával pár hónapig külön városban éltek. Azt mondták, hogy kaptak egy kis “szabadságot” a kapcsolatukból és mindketten feltöltődtek.
 2. Megerősödött bizalom: az ismerőseink elmondása alapján azzal, hogy nem éltek egy városban, így nem is tudtak annyit találkozni, nem voltak befolyással egymás cselekedeteire, de mivel bíztak annyira egymásban a költözés előtt is, hogy nem is gondoltak a negatív dolgokra. Így ez a bizalom nemhogy csökkent, hanem még erősebb köteléket képezett közöttük.
 3. Nem zavarják meg a kapcsolatot a hétköznapi apróságok: két ember között a legnagyobb szakadékot az apró különbségek tudják mélyebbre vájni pl.. nem hajtja le a wcülőkét vagy koszos kézzel fogja meg a távirányítót. Amikor újra találkozik a pár, akkor ezeket a zavaró tényezőket teljesen ki tudják zárni, mert CSAK EGYMÁSra koncentrálnak. (egy jól működő hosszú kapcsolatban az ember elfogadja ezeket a kis hibákat vagy megpróbál változtatni rajtuk, a távkapcsolat csak tüneti kezelés lehet)
 4. CSAK a kommunikáció marad: beszélgetés fontos a kapcsolatban. A távolság miatt szinte CSAK ez marad, így felértékelődik és mindent ki kell mondani. Nem lehet egy puszival vagy öleléssel megúszni a reggeli köszöntőt. (ha valaki ki is mondja és nem csak gondolja, az sokkal erősebb, mind a párjának, mind magának)
 5. Szingli monogámia:  nem nyitott kapcsolatról van szó, hanem arról, hogy hűségesek maradunk a párunkhoz, viszont mintha szinglik lennénk, többet foglalkozunk magunkkal. Többet pihenünk, olvasunk, szépítkezünk, edzünk, bulizunk és arra várunk, hogy mikor találkozunk a párunkkal. Hosszú kapcsolatokból pont ez a kettősség hiányzik, ami ahhoz vezet, hogy valamelyik fél besokall a kötöttségektől. Távkapcsolatnál ritkábban jelentkező tünet vagy csak kitolódik az időpontja.

A felsorolás az eddigi tapasztalataink alapján írtuk meg és így nem tekinthető általános igazságnak, minden kapcsolat más és más. Valahol mindegyik jelentkezik felsorolt pontokból, valahol csak 1-2, de az is előfordulhat, hogy teljesen más előnyeit tapasztaljátok meg a távkapcsolatnak.

Írjátok meg kommentbe a saját tapasztalataitokat, ha van hozzá kedvetek. 

Kategória: Tudtad?

Szólj hozzá! Oszd meg! Dobj egy lájkot!

 

Kövesd a Szerelmes Szíveket

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

 • Talpra álltam
  Kategória: Szerelmes TÖRTÉNET
  Ezt az történetet azért osztom meg veletek, hogy tudjátok, az élet nem csupa móka és kacagás, nem minden szerelem végződik happy enddel vagy szakítással.Ez életem egyik legszomorúbb története, pedig […]
 • Kovács Zsófia: Elegem van
  Kategória: Szerelmes VERS
  Ha zavar, hogy itt vagyok küldj el, Ha zavar, hogy Rád nézek, fordulj el. Nem lenne kötelező, hogy itt legyél, Megbántottál, nem vetted észre, mit velem tettél. […]
 • Egy tragikus tündérmese…
  Kategória: Szerelmes TÖRTÉNET
  Én egy 16 éves lány vagyok, aki beleszerett egy nála egy évvel idősebb fiúba… Ez a történet nagyon furcsa, mivel a fiú, Kicsi úgy viselkedett, mint egy szerelmes, és mégis ez lett a vége… […]

Pin It on Pinterest