Távkapcsolat hátrányai: 5-ös lista

Távkapcsolatban élni sosem könnyű. A következő cikkben 5 ismert nehézséget gyűjtöttünk össze. FIGYELEM! Mindenki máshogy éli meg a távolságot, így neki az itt szereplő pontok a pozitív oldalra is átcsúszhatnak. A cikk megírásakor mi azt az esetet vettük figyelembe, amikor a pár már egy ideje kapcsolatban van és az egyikük valamilyen oknál fogva külföldre költözik pl. Erasmus, munka, költözik a család stb.

Távkapcsolat 5 hátránya

  1. Nehéz leküzdeni a távolságot: amikor egy országon/kontinensen belül pár 100 kilométer választ el titeket, akkor kevésbé érzékelhető a távolság, mert fapados járatokkal vagy egyes országokba akár vonattal is el lehet jutni viszonylag gyorsan. (kisebb távolság esetén kocsival is megoldható). Így is komoly szervezést igényel, hogy a programokat, szabadnapokat összehangoljátok.
  2. Kevés időt tudtok együtt tölteni: limitált az idő, amit együtt tudtok tölteni az előző pontból fakadóan, így azt jól kell kihasználni. DE mit csináljatok? Mi fér bele egy 1-2 napba?
  3. Nem tudjátok bármikor megérinteni egymást: sokak számára az érintés és a folyamatos jelenlét olyan biztonságot ad, amelyet csak elvesztve vesz észre az ember. Ez a frusztráció több kapcsolat végét is jelentette már.
  4. Nehezebb kommunikáció: a mai világban ez nem teljesen igaz, mert rengeteg csatornán lehet azonnal beszélgetni, akár videóval is. DE ez mennyivel másabb, mint személyes beszélgetni? Továbbá mi a helyzet akkor, ha két külön kontinensen vagytok? Az időeltolódás mindkét fél napi rutinját át fogja szabni pár perc videochatelés miatt, ami idővel kevésnek bizonyul.
  5. Meddig tart a bizalom? Sok kapcsolatnál vízválasztó, ha távkapcsolatra kényszerülnek a felek. A távolság, a kevés közös idő, az érint hiánya vagy a kommunikáció nehézségei mind-mind gyengítik a kapcsolatot.

A felsorolás az eddigi tapasztalataink alapján írtuk meg és így nem tekinthető általános igazságnak, minden kapcsolat más és más. Valahol mindegyik felsorolt probléma jelentkezik, valahol csak 1-2, de az is előfordulhat, hogy teljesen más hátrányait tapasztaljátok meg a távkapcsolatnak.

Írjátok meg kommentbe a saját tapasztalataitokat, ha van hozzá kedvetek. Hátha valakinek segít leküzdeni a nehézségeit. 

Kategória: Tudtad?

Szólj hozzá! Oszd meg! Dobj egy lájkot!

 

Kövesd a Szerelmes Szíveket

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest